Ясно е, че упражненията носят ползи както за физическото, така

...
 Ясно е, че упражненията носят ползи както за физическото, така
Коментари Харесай

Официално: спортът ни прави по-щастливи от парите

 Ясно е, че упражненията носят изгоди както за физическото, по този начин и за психическото положение на хората, само че неотдавна бе потвърдено, че те даже са по-важни за психическото здраве на човек от финасовото му състояние.
Това най-малко демонстрира изследване на учени от Йейлския и Оксфордския университет.

В проучването, оповестено в The Lancet, учените са събрали данни за физическото държание и психическото положение на над 1.2 милиона американци.

На участниците бил задаван следният въпрос: " Колко пъти сте се чувствали душевен не добре в последните 30 дни, да вземем за пример в резултат на стрес, меланхолия или прочувствени проблеми? "

Участниците също по този начин трябвало да дават отговор на въпроси, свързани с с приходите и физическата си активност. Те имали опция да избират сред 75 типа физическа активност - от косене на трева, през полагане на грижи за децата и къщна работа, до повдигане на тежести, каране на колело и тичане.

Тези от тях, които водели по-активен метод на живот, като цяло били по-щастливи

Учените разкрили, че хората, които правят постоянно някаква физическа активност, се усещат зле по към 35 дни в годината, до момента в който тези, които водят по-застоял метод на живот, се усещат зле 18 дни повече годишно.

Освен това, учените открили, че физически дейните хора се усещат също толкоз добре, колкото тези, които не спортуват, само че печелят с по към 25 000 $ повече годишно.

На процедура това значи, че човек би трябвало да печели много повече, с цел да може приходите да му обезпечават същия приток на благополучие, който обезпечава спортът.

Това обаче не значи, че колкото повече спортувате, толкоз по-щастливи ще бъдете.

Прекалено многото физически извършения може да имат неприятен резултат върху психическото здраве на човек

Физическите извършения сигурно са потребни за здравето, само че доколко?

Според изследването от три до пет тренировки седмично, всяка с дълготрайност сред 30 и 60 минути, е идеалният вид.

Повече от това може да има негативен резултат. Всъщност психическото здраве на участниците, които спортували по повече от три часа дневно, страда повече от това на участниците, които не били изключително дейни физически.

Учените също по този начин са разкрили, че спортовете, които включват другарство с други хора, като да вземем за пример отборните, могат да имат по-положителен резултат върху психическото здраве на човек, в сравнение с другите спортове.

Въпреки че карането на колело, аеробиката и фитнесът не попадат в определението за отборни спортове, те оказват забележителен позитивен резултат върху психическото здраве.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР